zGodba Črnomelj, 150 Let - Gala koncert

24. maj 2016

V soboto, 14. 5. 2016 se je v okviru Tedna ljubiteljske kulture 2016, v črnomaljski telovadnici OŠ Mirana Jarca Črnomelj odvil odličen koncert ob 150-letnici Godbe na pihala Črnomelj.

Častno pokroviteljstvo nad koncertom je prevzel predsednik RS Borut Pahor, ki se je skupaj z gospo Tanjo Pečar dogodka tudi udeležil. Slavnostna govornica ob jubileju je bila županja Občine Črnomelj in predsednica prireditvenega odbora dogodka Mojca Čemas Stjepanovič.

Vodja območne izpostave JSKD Helena Vukšinič in predsednik Sveta OI Črnomelj Dušan Kofalt sta podelila tudi častne Gallusove značke in priznanja, ki so jih za več kot 30-letno udejstvovanje v glasbeni ljubiteljski dejavnosti prejeli:

Za 45-letno udejstvovanje v glasbeni dejavnosti je jubilejno priznanje prejel Roman Božič. Za 50-letno udejstvovanje pa je jubilejno priznanje prejel Alojzij Ravnikar, ki je prejel tudi srebrno medaljo Zveze slovenskih godb in križ za zasluge mednarodne glasbene organizacije. Medaljo in priznanje je podelil Tone Urbas, predsednik Zveze slovenskih godb.

Hvala vsem godbenikom za odlično zGodbo.

Verjamemo, da bo zGodba živela še nadaljnjih 150 let.

Čestitke.

JSKD OI Črnomelj

Foto: Tomislav Urh