Božična zGodba | Godba Črnomelj

17. dec. 2018
#

Če je bila lani sobota pred božičem najbolj primeren dan za koncert, je vsekakor tudi letos. Zato smo se črnomaljski godbeniki odločili, da takrat začnemo našo in vašo božično zgodbo.

Opravil, ki jih je pred prazniki potrebno storiti, letos ne bomo naštevali. Da pa bodo vaše zgodbe okoli božiča navdihnjene s toplino in milino, vam bo pomagal Iztok Štrucelj, ki bo letos že devetič vrtel dirigentsko palico.

V soboto, 22. decembra 2018, ob sedmih zvečer vas vabimo v športno dvorano OŠ Mirana Jarca Črnomelj, da se sprostite in prepustite božičnemu vzdušju naše Božične zGodbe.

Zgodbo bodo sestavljali močni akordi trobil, ki se igrivo prepletajo z mehkobo pihal v skladbi nizozemskega skladatelja Jacoba de Haana. Začinili jo bodo makedonski ritmi slovenskega skladatelja Emila Glavnika, ki se bodo vrteli okoli zgodb Ohridskega jezera. S popotovanjem po Lepi modri Donavi skladatelja Johanna Straussa mlajšega vas bomo dokončno popeljali do pravega božičnega vzdušja in z božičnmimi uspešnicami Walt Disneyevih risank ter kultne Last Christmas zaključili večer.

V goste smo letos povabili mladinska pevska zbora OŠ Mirana Jarca Črnomelj in OŠ Loka Črnomelj pod vodstvom Judite Ilenič in Majde Veselič.

V sklopu našega koncerta bo tudi občinska proslava ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti.

Vstopnine ni!

Vabljeni!